dinsdag 24 november 2009

Hattonchatel


Tekstkleur
Hattonchatel, bijna niemand die het zal kennen hier in ons land maar dat is ook juist het fijne ervan... totaal onbekend en toch zo mooi en puur.
Gelegen op een heuvel in het landelijke "Lorraine" van Frankrijk, niet zover van de grens en heel Frans! één café "L'air Du Moulin", Café Broncante en dat is er aan de zien, zit volgestouwd met van alles en nog wat... De herbergiers kunnen ook niet Franser zijn, met een goed glas wijn in de hand en heel erg traag, muziek van Edith Piaff en andere Franse Chansons, het was een soort van droom om er terug heen te gaan en dat was het geval in oktober, de kers op de taart voor mij...een dorp van mijn dromen, gehuld in regen en mist, onvergetelijk en toch niet al te ver!

3 opmerkingen:

 1. Opnieuw weer hele mooie foto's van een eenvoudige omgeving, vooral het contrast tussen het grauwe weer en de frisgroene paraplu's vind ik leuk. Bewerk jij je foto's nog waardoor ze dat bijna lichtgevende krijgen? ter info: heb net Shirin Neslat leren kennen (1957), zij is Iranese van geboorte en vluchtte na de revolutie aldaar naar de Verenigde Staten. Als je haar naam intikt op you tube krijg je een mooie reeks foto's van haar te zien. (ik ben een fan van Oostenrijk, 'kzal er eens wat fotookes van uitzoeken :) en op mijn blog plaatsen) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Elektra!
  dank je voor je reactie... het was eigenlijk het eenigste van kleur wat er dat moment aanwezig was, ik contrasteer een beetje men beelden, was een tip van men docent. Ik hoe echt echt wel van regenweer! Heb ook een zwak voor Oostenrijk, ik ga zeker twee keer per jaar naar "Bodensee" op vakantie en vriendenbezoek... Frankrijk is voor mij puur weg van de stress en hou eenorm van de Franse Mentaliteit en hun levensstijl ook als kunnen ze er hier soms niet tegen omdat ze veel te fier zijn op hun land...gelijk hebben ze, vind ik persoonlijk... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige foto's mate!!
  je bent een topper van fotograaf!!
  blijf zo voort doen want je kan het

  greetings

  K

  BeantwoordenVerwijderen